Suite 16 – Suite 17! …Suite 19 – Suite 21…

Op 1 maart 2014 ging “Suite 16” (Sweet Sixteen) -een compositie voor 16 pianisten- in premiere. Het betrof een hilarische Guinness WR poging speciaal ter meerdere glorie van het Pianofestival Houten met onze leerlingen: “16 pianists playing simultaneously the same piano for at least 5 minutes…”

We hebben o.a. het Jeugdjournaal gehaald!

 

 

opperste concentratie, een video-opname voor Guiness WR in London!

Binnen 3 dagen na deze succesvolle poging bleek dat ook een club Engelsen eenzelfde aktie met 16 pianisten had ondernomen!! …Guinness had deze poging nog niet kunnen registreren maar we besloten dit niet af te wachten en waren het er snel unaniem over eens de Britten op hun neus te laten kijken. Snel nog een 17e stem er tussen geschreven/ gepropt en 8 maart 2014 de recordpoging opnieuw gedaan! SUITE 17 is dankzij het geweldige team leerlingen ook gelukt en na beoordeling van de resultaten (getuigenverklaringen en video’s) heeft Guinness het record gehonoreerd!

“SUITE 17” [sweet seventeen] van bovenaf gefilmd!!

Nu 4 jaar later, lijkt de geschiedenis – van de binnen een kort tijdsbestek elkaar overtreffende Wereld Records – zich te herhalen.

…SUITE 19 – SUITE 21…!?

Met als doel publiciteit te generen voor het “Dak Eraf Festival” (Schoneveld wordt met sloop bedreigd tenzij de Gemeente 1,5 miljoen in een nieuw dak pompt), is eind 2017 “Suite 19” geboren.

Een leerling attendeerde me een week na de bevalling van Suite 19 erop dat een groep Bosniërs nét een bestaand stuk hadden gearrangeerd voor 20 pianisten!! Na de moed uit de schoenen gepeuterd te hebben (…daar ging mijn rielekste kerstvakantie), nog een keer achter de schrijftafel voor 2 extra pianisten…

Op 24 maart 2018 hebben leerlingen van het Houtens Muziek Collectief met “Suite 21″ opnieuw geprobeerd het WR ”most pianists playing simultaneously the same piano for at least 5 minutes” te breken. Het lijkt gelukt! Zie verslag van het Algemeen Dagblad en het Jeugdjournaal.

Flyer programma Festival Het Dak Eraf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *